Bolig

Boligernes energiforbrug til varme og elektricitet udgør en væsentlig del af Danmarks samlede energiforbrug.

Vendsyssel Energi- og Miljøforening vejleder om byggeri og energibesparelser. Her på siden giver vi gode råd om byggeri og energibesparelser.

  • Du kan beregne din energipris og sammenligne med andre opvarmningsformer – KLIK HER.
  • Du kan se vores rangliste over, hvor det er billigst at bo i Vendsyssel. KLIK HER.

Når vi i 2050 skal være et CO2-neutralt samfund, skal vi allerede nu tænke os godt om, når vi planlægger nye boligområder, bygger nyt og renoverer vores huse. En forventet levetid på 150 år er ikke utænkeligt, når der bygges nye huse i Vendsyssel.

En bygning udleder CO2 i hele sin levetid. Det sker, når byggematerialerne produceres, transporteres og monteres, når bygningen er i drift og beboerne bruger vand, varme og el, når bygningen vedligeholdes og renoveres, samt når bygningen efter endt brug rives ned.

Ved øget udnyttelse med vedvarende energi vil CO2 udledningen mindskes. De mest bæredygtige kvadratmeter er dem, der aldrig bliver bygget. Så lad være med at bygge større, end der er brug for – uanset hvilket materiale der bygges med.

De bedste klimavalg er at vælge boligblokke i stedet for parcelhus. Vælge byen frem for at bo på landet. Købe hus med bedst muligt energimærke. Bygge kompakt i 2 plan.

Følg os også på Facebook: