Stor forskel på at opvarme ens huse i Vendsyssel

Gennemsnitligt er det billigst at bo i Frederikshavn Kommune, viser en undersøgelse af varmepriserne i 4 kommuner i Vendsyssel Energi- og Miljøforenings aktivitetsområde.

Det fremgår af Energitilsynets seneste prisstatistik for fjernvarmeområdet, at der er stor forskel på fjernvarmeprisen på tværs af landets fjernvarmeforsyninger.

Prisen for et standardhus på 130 m2 med et årligt varmeforbrug på 18.100 kWh varierer fra 5.456 kr. til 25.659 kr. årligt.

Billigst i vores undersøgelse er Bindslev Fjernvarme, med en årlig udgift på 9.419 kr. og dyrest er det at modtage varme fra Øland Kraftvarmeværk, hvor udgiften løber op i 23.499 kr., hvilket er dyrere end at opvarme huset med oliefyr.

Bindslev Fjernvarme har overtaget førstepladsen fra Hjørring Varmeforsyning, der nu indtager en tredje plads.

Vendsyssel Energi- og Miljøforening har studeret fjernvarmepriserne og udarbejdet en top 5 rangliste i de 4 kommuner som ligger i vores dækningsområde. Det er er Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune, Brønderslev Kommune og Jammerbugt Kommune. Derudover har vi udarbejdet en samlet liste over de ti billigste byer i området.

Prisforskellene kan bl.a. skyldes stort varmetab i ledningsnet og forskelle på produktionsomkostninger afhængigt af anlæg og brændsel.

Vendsyssel Energi- og Miljøforening har også beregnet, hvor meget udgiften ville være ved opvarmning med varmepumpe, træpiller, naturgas og oliefyr.

Mange fjernvarmekunder kan mærke væsentlige prisstigninger på varme efter grundbeløb til decentrale, gasfyrede kraftvarmeværker for at producere el bortfaldt ved udløbet af 2018. Tilskuddets forsvinden har længe været kendt. Derfor har mange selskaber også valgt andre løsninger.
Vendsyssel Energi- og Miljøforening følge prisudviklingen løbende.

Vi vil forsøge at følge prisudviklingen løbende.

Se ranglisterne her