Aktionen mod skifergas borepladsen er slut

greenpeace-protest

Efter 21 timers fredelig protest på Totals boretårn har de 17 sidste Greenpeace-aktivister kort efter midnat, natten til tirsdag, besluttet at indstille protesten mod prøveboringerne efter skifergas. Aktivisterne er taget hjem, men de lokale kæmper videre med bl.a. sange kl. 16.30 foran indgangen til borepladsen.

Formålet med Greenpeaces aktion var at forsinke Totals efterforskning efter skifergas i det øjeblik boretårnet var færdigbygget. Aktionen gav også de lokale demonstranter en hjælpende hånd, på den måde, at aktionen skabte mediefokus på at udvinding af skifergas i Danmark ikke er fornuftigt, bl.a. fordi risikoen for forurening af luft, grundvand, og undergrund med en cocktail af farlige kemikalier og radioaktivt affald er tilstedeværende.

Her, efter aktionen fra Greenpeace, vil Vendsyssel Energi- og Miljøforening sende en appel til miljøminister Kirsten Brosbøl og Klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg og de øvrige medlemmer af Folketinget om at tænke sig ekstra godt om, inden de godkender næste fase af projektet.

De lokale demonstranter, som har sunget foran borepladsen ved Dybvad, siden et stort flertal i Frederikshavn Byråd i sidste år gav Total adgang til at efterforske undergrunden for skifergas, fortsætter deres protest.

De næste måneder er det ikke fuglekvidder der akkompagnerer vendelboernes sang, men kraftig brummen fra den første boring efter skifergas i Danmark.

Se en video om, hvordan Greenpeace aktivisterne besatte boretårnet HER