Præsentation af en ny udgave af SKIFERGAS I DANMARK

Det sker på

Torsdag d. 13. august, kl. 11.00
i Medborgerhuset, foredragssalen,
Rendsburggade 2
9000 Aalborg

I forbindelse med præsentationen af hvidbogen, bliver der oplæg ved viceborgmester i Aalborg Kommune, Daniel Nyboe Andersen, samt repræsentanter fra for Hjørring byråd, Danmarks Naturfredningsforening og bogens redaktør, Bjørn Tving Stauning.

Bogen skal ses som et væsentligt samlet værk om skifergas efterforskning i Danmark. Forhåbentlig kan bogen sætte ekstra turbo i den demokratiske debat. En debat, der længe har ligget under radaren, og først fik hele den landsdækkende presses bevågenhed i forbindelse med blokaderne ved Totals boreplads efter energiselskabets fadæse med brug af et ikke godkendt kemikalie. Med udskrivelse af folketingsvalget, steg folketingsmedlemmernes politiske stillingtagen til skifergas et ekstra gear.

Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit Hansen giver bogen følgende ord med på vejen: ”Jeg synes, at en af styrkerne ved skifergashvidbogen, den forrige og også den aktuelle, er, at den er så alsidig og nuanceret. Som læser præsenteres vi for alle sider af emnet. Det er klart en styrke. Jeg har udleveret mange eksemplarer af sidste udgave til borgere, der har manglet information. Jeg mener, hvidbogen er uundværlig i debatten om skifergas i Danmark. Den bidrager til, at nuancere en meget svær sag.”

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, synes det er vigtigt, at der kommer en større og mere demokratisk debat om skifergas: “Jeg synes, at de enkelte kommuner skal høres og godkende, om der skal gives tilladelse til at bore efter skifergas, plus at jeg mener at borgerne skal have en chance for at give deres besyv med. Den måde de nuværende tilladelser er blevet listet igennem åbendør proceduren på, er under al kritik. Hele måden tilladelser til boring efter skifergas bliver givet på bør gentænkes.”

Bogen kan læses her: Skifergas i Danmark