Demonstration mod udvinding af skifergas

Med overskriften ”Vi støtter de politikere, der har mod og indsigt til at sige nej til skifergas”, bliver der afholdt en støtte demonstration
den 27. maj 2015 kl. 17.30 ved Frederikshavn Rådhus, Rådhus Alle 100, 9900 Frederikshavn.

Der bliver taler og musik.

Vendsyssel Energi- og Miljøforening er medarrangør og der bliver taler og musik. Vi anbefaler, at alle møder op for vise, at vi er mange, der er imod dette vanvid.

Se plakaten her.

Støtte demonstrationen holdes fordi SF Frederikshavn har anbefalet byrådet om at sende et brev til miljøministeren, hvori der udtrykkes dyb bekymring for den mulige udvinding af skifergas i Vendsyssel.

Den 18. maj besluttede Aalborg byråd en lignende opfordring skulle sendes videre til miljøministeren. Ud over forslaget fra SF var der et flertal for et forslag fra Enhedslisten om, at Aalborg Kommune skal bevare plankompetencen, hvis Total ønsker at bore efter skifergas i kommunen.

Der ser også ud til at Hjørring byråd bakker op om bekymringen for en eventuel skifergasudvinding. Den 28. maj beslutter byrådet at sende et brev til miljøministeren. Økonomiudvalget har anbefalet at det sker.

I Brønderslev Kommune, der er den eneste af de 4 kommuner der er venstre ledet, behandlede byrådet allerede den 29. oktober 2014 på opfordring fra Enhedslisten en tilsvarende henvendelse. Forslaget kom ikke til afstemning fordi de øvrige byråds medlemmer dengang ikke ønskede at komme med en udtalelse på det foreliggende grundlag.

Vendsyssel Energi- og Miljøforening støttede i forbindelse med det sidste kommunevalg i Frederikshavn Kommune 8 kandidater fra 4 partier der sagde nej til skifergas ved at uddele en løbeseddel der opfordrede til at sætte kryds ved dem.