Udstilling om energi, miljø og bæredygtighed

Vendsyssel Energi- og Miljøforening sætter fra den 17. juni til den 23. juni fokus på klimaforandringerne med en udstilling om energi, miljø og bæredygtighed.

Udstillingen foregår i kunstner Mogens Otto Nielsens udstillingscontainer, Tylstrupvej 43, Ravnstrup, 9320 Hjallerup. Ved siden af containeren er der opstillet en bobbel med en specialudstilling om klima og tøj, der første gang blev vist på Naturmødet i Hirtshals.

Der vil i skolestuen kl. 17 være daglige oplæg om mad, varmepumper, omstilling til vedvarende Energi, fremtidens affaldssortering, arkitektur og klima. Skt. Hans aften bliver der fyret op i filmen Masseovnen – den perfekte brændeovn.

Ved åbning af udstillingen vil vi fejre, at det er 25 år siden vi åbnede butik i Dronninglund. Siden har vi afholdt mange udstillinger, åbent hus arrangementer og givet mange tusinde mennesker råd og vejledning om energi, miljø og bæredygtighed. Senest skete det fra et kontor i Aalborg i samarbejde med 2 andre foreninger.

For at låne containere skulle udstillingen indeholde en snert af kultur. Få at indfri denne betingelse har vi skrevet et klima digt, med inspiration fra H.C. Andersen ”Den grimme Ælling.”

Det fremgår af udstillingen, at hver dansker udleder alt for meget CO2 om året. Synderne er bolig, bøf og bil. Indholdet af CO2 i luften er stigende. Gør vi ikke noget mere, når vi snart smertegrænsen, hvor verdenssamfundet mister kontrollen med vejret. Heldigvis er løsningerne kendte og er viljen tilstede kan vi sammen nedbringe drivhusgasserne uden, at livsvilkårene bliver forringet.

Med de menneskeskabte klimaforandringer står vi i en situation, hvor lovgivning er vigtig og nødvendig, fordi det at overlade klimaansvaret til den enkelte forbruger ikke vil være effektivt nok. Folketinget har et særligt etisk ansvar for at handle, fordi politikerne på alles vegne med Paris-aftalen har forpligtet sig til at holde de globale temperaturstigninger på under 2 grader.

Digtet og de mange oplysninger og gode råd til grøn omstilling kan ses fra den 17. juni og en uge frem ved landsbyen Ravnstrup.

Læs mere om de daglige oplæg under arrangementer.