Menneskeheden har allerede opbrugt årets budget af naturlige ressourcer

Menneskeheden har i dag, den 13. august, opbrugt sit økologiske budget for 2015, skriver organisationen Global Footprint Network på deres hjemmeside.

Menneskeheden står fra i dag og året ud i en stigende økologisk gæld til vores fælles planet, viser den årlige analyse – den såkaldte ”Earth Overshoot Day”.

Det kollektive forbrug af naturlige ressourcer har, ifølge organisationen, på otte måneder oversteget, hvad Jorden er i stand til at reproducere på et helt år, hvilket svarer til, at vi i øjeblikket har behov for en planet, der er 1,6 større for at have balance i regnskabet. Sidste år var skæringsdatoen den 19. august.

Menneskenes kulstofforbrug er mere end fordoblet siden begyndelsen af 1970’erne, hvor overskridelsen begyndte. Når verdens ledere mødes til FN’s COP 21 i Paris til december, må vi håbe, der kommer mere handling på klimaområdet, så vi kan fastholde målet med en global opvarmning under 2 grader Celsius. Dette fælles mål vil kræve, at staterne (og også kommunerne i Vendsyssel) skal arbejde målrettet for at udfase de fossile brændsler med vedvarende energi.

For os, overforbrugende danskere, vil det økologiske fodspor kræve 2,85 jordklode og vores budget gik i underskud allerede den 8. maj. Det burde give os noget at tænke på.

Læs mere på om Earth Overshoot Day her.