God opbakning til klimamarch i Hjørring

God opbakning til klimamarch i Hjørring.

Som afslutning på klimamarchen blev der taget et fælles billede fra et vindue i Hjørring Rådhus. Billedet vil sammen med billeder fra andre byer verden over, blive sendt til politikerne på klimatopmødet COP21 i Paris.

125 mennesker skød COP 21 klimaforhandlingerne i gang i Hjørring med opfordring til verdens ledere om handling nu – der er ingen Planet B.

Både deltagere og talere gav udtryk for positive forventninger til, at der kommer en aftale i Paris, når topmødet COP 21 afsluttes den 11. december. De næste 2 uger er alt afgørende for de livsvilkår, de kommende generationer vil komme til at leve under.

Før topmødet har landende indmeldt frivillige nationale reduktionsmål til FN’s klimapanel IPCC, som er lagt sammen til et samlet resultat. Selvom målene opfyldes, vil det ikke betyde at målsætningen om en temperaturstigning på maksimum 2 grader Celsius i 2100 opfyldes. Resultatet kommer til at ligge mellem 2,7 til 3,5 grader. Gør verden ikke noget bliver konsekvensen en temperaturstigning på over 4,5 grader.

Foruden Hjørring var der også demonstrationer i København, Aarhus, Aalborg og Odense og hundredvis af andre byer over hele verden. Ifølge Climate Action Network blev der afholdt 2.300 begivenheder i 150 forskellige lande – den største aktionsdag for klimaet nogensinde.